En billig maler er stadig en dygtig maler

En billig maler er stadig en dygtig maler

Er du også den type, som mener, at hvis en ydelse umiddelbart ser ud til at være for billig, så vil kvaliteten også være derefter – altså dårlig?

Det kan vi godt forstå, og det er da også generelt en god tommelfingerregel at gå efter en nogenlunde sammenhæng mellem pris og kvalitet, hvis man har en fornemmelse for dette.

Dette gælder blandt andet ved produkter, hvor man nok kan regne ud, at hvis gennemsnitsprisen på en given vare er 49 kroner, så vil en til 12 kroner nok ikke være særlig god at købe i stedet. Uanset hvor nærig/sparsommelig man ser sig selv være.

Man vil trods alt gerne have nogle varer, som man kan bruge længe, og hvis man hele tiden skal købe nye, fordi de gamle går i stykker så hurtigt, så ender det jo med at blive dyrt alligevel.

Men hvis gennemsnitsprisen er 49 kroner, behøver du så købe den til 499 kroner?

Det kan være, du samler på en given produktlinje, og så er du nødt til at have denne dyre vare for at gøre samlingen komplet. Dette er helt forståeligt.

Men hvor meget bedre er den helt dyre vare i forhold til en gennemsnitspris? Ofte køber man også et brand og ikke bare en vare – og hvad kan man bruge det til?

Det forholder sig dog lidt anderledes i servicefagene, hvor kvalitet er en smags sag.

Lad os tage et konkret eksempel med en maler, som denne overskrift også leder op til.

En malers tidligere arbejde kan ikke altid sammenlignes med det, du gerne vil have udført, da sjældent to malertjanser ligner hinanden.

Dog kan parametre som fremgangsmetode, udstyr, omhyggelighed og videre stadig gå igen, og dette behøver ikke koste alverden.

En billig maler kan være lige så god som en dyr maler, fordi man oplever, at den billige maler laver et malerarbejde, der passer lige til ens ønske, som den dyre måske ikke kunne klare.

Og den billige maler er så konkurrencedygtig i forhold til de dyre malere, når man opdager, man kan få et godt malerarbejde udført for få penge, hvor standarden stadig er høj.