Ens abstinenser er personlige og kan melde sig pludseligt!

09 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Vi laver efterhånden en del vittigheder om abstinenser, fordi vi forbinder det med noget mere ufarligt, som man måske er blevet lidt besat af, som man ikke kan undvære og eftersøger i meget af ens fritid og mere til.

Men abstinenser skal man også tage alvorligt, da man hovedsageligt bruger det til at beskrive, når kroppen og ikke mindst psyken efterlyser noget, som den er blevet afhængig af.

Her tænkes ikke på de ting, som vi reelt set ikke kan leve uden såsom mad, drikke søvn og samleje, men når man måske får smag for noget, som man enten godt kan undvære, eller som man bare skal have i mindre grad, men hvor man gør det til en større del af ens liv.

Du kender det måske fra folk, der ryger, spiser meget slik eller ligefrem dyrker alt for meget motion, hvorfor det både kan være noget med positivt og negativt fortegn, som man kan blive afhængig af.

Abstinenser aktiveres af gode og dårlige ting

Man skal dyrke det gode i mådehold, og man skal helt holde sig fra det farlige, men hvis vi bare tager rygere, som der jo stadig findes nogle af, så er det de færreste, der ligefrem aktivt valgte at blive rygere – og alligevel findes der mange af dem.

De vil oftest gerne stoppe, men man bliver bare afhængig af det, og lige netop tobak er “godt” til at gøre en afhængig, og så er det skadeligt for en i bredt omfang.

På den måde skal man lære at genkende tegnene på ens personlige abstinenser, så man kan standse op og holde sig fra det, som abstinenser kalder efter.

Man bør finde noget, som der kan erstatte de abstinenser, men det er oftest lettere sagt en gjort, hvorfor man måske skal have professionel hjælp til at lære at håndtere ens abstinenser.

Flere Nyheder