Få hjælp fra din boligadvokat, når bolighandelen skal være sikker

Få hjælp fra din boligadvokat, når bolighandelen skal være sikker

Skal du købe hus eller lejlighed? Er du førstegangs køber – eller bare usikker på, hvordan du skal tolke den omfattende dokumentation, som omgiver en bolighandel? Så gør du klogt i at alliere dig med en dygtig boligadvokat. En boligadvokat kan nemlig hjælpe dig med at undgå de grimme overraskelser, for hvilke alt for mange mennesker hvert år bliver udsat, når de køber bolig.

Det kan for eksempel være, at drømmeboligen er behæftet med en såkaldt kommunal tilbagekøbs klausul, hvilket kan medføre et stort økonomisk tab. Der kan også være planer i området, som kan medføre et fald i ejendommens værdi inden for få år – for eksempel om opførelse af bygninger, institutioner eller veje tæt på boligen. Det kan også være tilfældet, at ejer- eller andels foreningen, hvori ønskelejligheden er placeret, har en dårlig økonomi – eventuelt usikre lån – som kan føre til en stigning i den månedlige ydelse til de fælles udgifter. Og har du i forvejen sat dig, så økonomien netop passer, kan du risikere såvel personlig økomisk ruin som teknisk insolvens.

Hvad kan boligadvokaten gøre for mig?

Mange boligkøbere tror fejlagtigt, at ejendomsmæglers opgave er at hjælpe dem med at finde en bolig. Dette er ikke tilfældet. Ejendomsmæglers primære interesse er at hjælpe sælger til at få solgt sin bolig – gerne med så megen profit som muligt og inden for kortest mulig tid. Derfor vil mægler ikke oplyse dig om andet end hvad han eller hun er absolut forpligtet til. Resten er op til dig selv at finde ud af. Med en dygtig boligadvokat ved din side har du sikkerhed for, at al relevant dokumentation bliver grundigt gennemlæst af et trænet øje, således at du kan træffe din beslutning om køb af bolig på et oplyst og fornuftigt grundlag.

Få mere information om bolighandel på eboligadvokat.dk