Få samtalen til at rulle med din vicevært

05 januar 2021
Anders Lundtang Hansen

I Danmark er vi jo blandt andet kendte for at være tilbageholdende med at snakke med fremmede mennesker.

Det falder os ikke naturligt at engagere os i samtaler med fremmede mennesker, og hvis en tilfældig person begynder at tale til os helt umotiveret om alting og ingenting uden at have nogle konkrete spørgsmål til en, så tror vi næsten, at vedkommende er stukket af fra den lukkede afdeling.

Måske er det kulden, der gør os så indelukkede her i Norden, men de er i hvert fald bedre til at komme hinanden ved, om de så kender hinanden i forvejen, nede i Syden.

Den slags burde vi begynde at praktisere noget mere herhjemme, specielt fordi det er sundt og godt at få sat ord på ens tanker og følelser, også selvom de måske ikke er de store af slagsen.

Og et godt sted at starte er sammen med ens vicevært.

Viceværten har også godt af at snakke

Hvis man bor et sted, hvor der er en vicevært, så er sådan en eksistens god at samtale med, da man trods alt har nogle ting at snakke om, som man har som fælles referencepunkt og interesse: ens bolig og området generelt.

Der behøver bestemt ikke at gå gammel dansk film i den, hvor man render hinanden på dørene, og man få lange hyggesnakke til at køre over flere timer – den slags så man måske i gamle dage.

Men der er en opfattelse af, at viceværten mere ser det som sit arbejde nu om dage, end at vedkommende er passioneret omkring at holde boligerne ved lige med videre.

Dette kan netop hænge sammen med, at beboerne kun tager fat i vedkommende, når der er problemer, eller hvis de skal brokke sig.

Måske åbner personen mere op og bliver “varm” at være omkring, hvis man også smiler og er sammen med personen over en snak og en kop kaffe, når man ikke har brug for personen, men fordi man faktisk bare gerne vil omgås viceværten.

Man kan læse mere om at være vicevært her: https://dahlin-ejendomsservice.dk/vicevaert/ 

Flere Nyheder