Få tilværelsen på ret kurs med et ophold på et misbrugscenter

Få tilværelsen på ret kurs med et ophold på et misbrugscenter

Som medlem af en familie, hvori der findes en eller flere misbrugere, er man dagligt udsat for opslidende situationer og dilemmaer. Værst vil det gå ud over eventuelle børn, som i sagens natur ikke har andre muligheder end at finde sig i tingenes tilstand, idet børn – især små børn – ikke har en chance for at sige fra.

Børn, som vokser op i en misbrugsramt familie, vil med overvejende sandsynlighed udvikle problemer med tilknytning og tillid til andre mennesker, som følge af det enorme svigt, de oplever i løbet af opvæksten. Og barndommens traumer vil samtidig kunne føre til psykiske og emotionelle problemer, som strækker sig langt ind i voksenlivet. Megen erfaring og forskning peger endvidere på, at børn, som vokser op med en eller to misbrugsramte forældre, har langt større risiko for selv at udvikle et afhængigheds betinget misbrug. Denne risiko faktor skyldes dels det arvelige aspekt af afhængighed, og dels den misbruger adfærd, som de har fået med fra deres barndom.

Få hjælp til din familie med en effektiv misbrugsbehandling

Er du i den situation, at din samboende kæreste eller ægtefælle er røget ud i et misbrug, bør du således sørge for, at hele familien får den påkrævede hjælp. Den direkte misbrugsramte skal afruses og afgiftes, og dernæst gennemgå et behandlings forløb, som adresserer misbruget og afhængigheden.

Hos Behandlingscenter Stien, hvor afvænnings terapien er baseret på Minnesota kuren, kan resten af familien samtidig deltage i et familie forløb, som styrker familiens sammenhængskraft og giver såvel børn som forældre en øget indsigt i misbrugets anatomi og psykologi. På den måde kan I hele som familie, og sammen finde styrken til at bygge familien – og tilværelsen – op igen, fri for afhængighed og misbrug.

På Behandlingscenter Stien finder du udelukkende veluddannede terapeuter, læger, sygeplejersker og misbrugskonsulenter med lang erfaring inden for misbrugsbehandling. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk