Find en god blikkenslager

Find en god blikkenslager

En blikkenslager er ikke en beskyttet titel og derfor bruges det ofte om en VVS’er. Når du kontakter en virksomhed er det derfor vigtigt at du starter med at forklare hvad du skal have lavet så du ikke ender med at få den forkerte håndværker ud. En uddannet blikkenslager laver nemlig noget helt andet end en VVS’er. En blikkenslager arbejder som navnet antyder med blik og læner sig mere op af smedearbejdet end af VVS. Hvis du er i tvivl så er en god tommelfinger regel at en blikkenslager arbejder udenfor imens en VVS’er primært opholder sig indenfor. 

Hvad for et arbejde laver en blikkenslager

Det er en blikkenslager du skal have fat i. Det kan f.eks. være en Blikkenslager i Roskilde, hvis du har brug for at få lavet nye tagrender og nedløbsrør på dit hus. Det er også en blikkenslager der laver facader og arbejder med altaner. Hvis du skal have lavet en carport og få lavet det af håndværkere vil det også typisk være en blikkenslager der vil komme og lave taget. 

En blikkenslager er en håndværker der har en 3 årig uddannelse bag sig og som i løbet af den tid har specialiseret sig som blikkenslager. Han har gået på samme grundskole som en VVS’er. Forskellen ligger i hvad de hver har valgt at specialisere sig i, i løbet af de 3 år.

Hvad laver en VVS’er

En VVS’er arbejder indendørs med ventilation, varme og sanitet. Det er en VVS’er du skal have fat i hvis du skal have udskiftet rør f.eks. fra gamle stålrør til nye plexirør der ikke er så påvirkelige når det er koldt, dit toilettet er stoppet eller skal have lagt rør ind til et ventilationsanlæg. Det er også VVS’eren der udskifter dit amatør i badeværelset eller i køkkenet. Han kan også råde og vejlede i hvilket et der er bedst.