Find ind til kernen af dit drømmejob – en guide

27 april 2021
Anders Lundtang Hansen

Hvad vil du gerne være, når du bliver stor?

Det er et af de første spørgsmål, som man skal forholde sig til som lille, og det antyder også lidt, at man vælger en karrierevej hurtigt i livet og bliver i den, indtil man ender med at skulle på pension.

Sådan er verden bare ikke skruet sammen længere, da man kan skifte ikke bare arbejdsplads, men også profession mange gange i livet.

Ser man bort fra de helt ungdommelige år, hvor man kaster om sig med jobtitler og lønforhold, uden man har reelt kendskab til det, så kommer der dog et sted i livet, hvor man skal vælge, hvad man gerne vil lave.

Man kan jo vælge at lave ingenting, men så skal man leve på understøttelse det meste af livet, og der vil også blive set skævt til en, hvis man vælger den strategi bevidst og ikke som et sikkerhedsnet.

Her et dit drømmejob!

Vi er velsignede i Danmark med at have et gratis uddannelsessystem, og det bør man udnytte.

Så man bør se på ens interesser som det første, og om det kan overføres til en uddannelse og et job; for med et interessant job er man mere tilbøjelig til at blive der.

Dernæst skal man se på, hvad det kræver for at uddanne sig i den retning, og hvis målet helliger midlet, så kan man sagtens kæmpe sig igennem et studie, der måske ikke er det sjoveste, da det jo er en afgrænset tid, man skal studere i.

Man bør selvfølgelig også se på sådan noget som lønforhold og jobmuligheder, når man er kommet dertil.

Når man så er uddannet færdig, så er det med at skrive den skarpe jobansøgning, så man kan få et arbejde lige det sted, som man drømmer mest om.

I den forbindelse kan man godt lidt sige, at vores guide fortsætter her: https://www.lundquistconsult.dk/jobsoegende/jobsoegning.html 

Flere Nyheder