Gode aftensmadsidéer til de kolde efterårsdage

05 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Efteråret er på vej, og derfor er der en masse retter, som du kan starte med at lave. Det er særligt de varmere gryderetter eller supper, der altid kan varme en godt igennem, efter en lang dag udenfor. I dette indlæg vil vi komme med tre idéer til aftensmaden, der både er lækre og suveræne efterårsretter. 

1. Suppe

Suppe er uden tvivl en af de retter, som de fleste spiser henover de kolde perioder. Det er både nemt og lækkert, og kan fryses ned til en anden god dag. Suppe kan laves i alle afskygninger, så du finder en, der lige er til din smag. De gode efterårssupper kan være enten være med hokkaido, butternut-squash, hjemmeplukket svampe eller en suveræn kartoffel porre suppe. De fleste purer suppen, så den får en cremet konsistens. Det kan du enten gøre med en stavblender eller en blender. Husk at tilføje lidt ad gangen til blenderen – ellers har du suppe ud over det hele. 

2. Gryderetter

En gryderet er også en sikker vinder. Det er en ret, du kan sætte over fra om middagen, og lade trække og simre i flere timer, så du har en helt igennem fantastisk Coq au vin eller Osso Bucco til om aftenen. Særligt efterfulgt af et godt glas rødvin. Der findes en række opskrifter på forskellige slags gryderetter, så du kan finde en, der lige falder i din smag. Det kan også være de klassiske danske gryderetter, såsom millionbøf eller boef stroganoff, som du kan kaste dig over at lave. 

3. Stege og ovnbagte kartofler

Der kommer mange højtider i løbet af efteråret og tidlig vinter, hvor der skal nydes en del stege af en art med lækre kartofler til. Det kan være, du skal stå for julemiddagen i år? Så kan du komme i forkøbet med at øve dig på en fantastisk flæskesteg i weekenden eller til Mortens aften, så du kan imponere svigerfar eller svigermor til juleaften. Uanset hvilken steg du laver, så hører der ofte også gode kartofler til. Det kan være alle slags retter med kartofler, men det er uden tvivl lækkert mad til årstiden. Særligt hvis du skal tilbringe hyggelige aftener indenfor i selskab med venner eller familie. 

Flere Nyheder