Højbede er nemme og fleksible at plante i

Højbede er populære og det er fuld fortjent, for de kan tilpasses og pynte i enhver have. Det er muligt selv at bygge sine højbede eller man kan købe nogle der er færdige. De kan være billige og enkle eller det modsatte. De kan være lavet af træ eller et helt andet materiale. Alt efter smag og behag. Fordelen ved et højbed er at de kommer i forskellige højder og størrelser og derfor kan blive tilpasses til en hver have. Du kan finde eksempler på højbede her https://www.lyngeshop.dk/hoejbede.

Højt eller lavt højbed

Da højbede er så fleksible er det også muligt at lave dem både høje og lave. Fordelen ved et højt højbed er at det er nemmere at luge og der vil heller ikke komme så meget ukrudt nedefra. Ulempen er at det nemmere tørre ud og derfor kræver mere vand. Omvendt er det med et lavt højbed. Det er nemt at vande, men der vil lynhurtigt komme ukrudt og det kan være hårdt for rykken at luge ukrudt. 

Uanset om du vælger et højt eller lavt højbed. Om du køber dig et eller vælger selv at bygge det, er det vigtigt at du ikke vælger et der er for bredt. Det må max. være 1,5 meter i bredden. Er det bredere kan det være svært for dig at nå midten af bedet, når du skal luge eller så. 

Kapilærkasser og højbede

Hvis du er glad for at dyrke chili, tomater, agurker og andre grønsager kender du nok til kapilærkasser. Kapilærkasser passer til plante sæk og der er plads til 2-3 planter. Fordelen ved en kapilærkasse som er lavet af flamingo er, at man ikke skal vande så ofte. Ulempen er at de er grimme. Her kommer et højbed så til sin ret, for der findes højbede, der på den smukkeste vis dækker det grimme flamingokasser.

No Comments

Leave a Comment