Kom dit alkoholmisbrug til livs

02 juni 2022
Lotte Hindsberg

advertorial

At få et alkoholmisbrug i Danmark er desværre relativt nemt, for så snart to personer eller flere mødes, er der ofte alkohol involveret, og det kan være svært at sige nej tak. Ofte er der kun to acceptable grunde til at sige nej og de er “jeg er i bil” eller “jeg er gravid”. Syntes du selv eller din familie at du har et for stort alkoholforbrug er der mulighed for at få gratis hjælp at komme det kvit på et af de mange behandlingscentre, der findes omkring i landet. 

At komme ud af et alkoholmisbrug er gratis, forudsat at man opgiver sit cpr. nr. Årsagen til at man skal opgive sit cpr. nr. er at der skal knyttes en betaling til. Fuldstændig som hvis man går til lægen. Har man ikke lyst til at opgive sit cpr. nr. og det kan der være mange gode grunde til, kan man stadig modtage hjælp, så skal man dog selv betale for den.

alkoholbehandling

Indlæggelse eller døgnbehandling

Der findes flere former for behandlinger og de afhænger typisk af en individuel vurdering. Har du et længereværende og voldsomt misbrug, kan det være nødvendigt at indlægge dig for at afgifte dig og din krop langsomt. Sker det ikke kan din krop gå i chok på grund af den manglende alkohol og i yderst tilfælde, kan du dø. Er dit misbrug knap så voldsom, kan du komme i døgnbehandling. 

Det gør det muligt at bo hjemme og passe dit job og andre forpligtelser.

En del af behandlingen går også på at kigge på på de bagvedlæggende årsager til misbruget og give dog værktøjer til, hvordan du kan håndterer dagligdagens udfordringer uden brug af alkohol. Der er også hjælp og støtte, når den egentlige behandling er overstået. Den kaldes efterværn og er med til at sikre at du ikke falder tilbage til gamle vaner.

Flere Nyheder