Pas på det vigtigste arbejdsredskab som gartner

Pas på det vigtigste arbejdsredskab som gartner

Hvad tænker du, at der er det vigtigste arbejdsredskab for en gartner?

– Er det riven?
– Kunne det være en havesaks?
– Hvad med en trillebør?

Nej, det er i vores optik ikke nogle af disse ting, for det her redskab er noget nær umuligt at erstatte ordentligt. Man har det altid på sig, selv helt almindelige mennesker, der ikke er gartnere, og man kan få virkelig svært ved at blive ansat som gartner, hvis man ikke har det på sig.

Nemlig, vi taler om ens hænder og fingre. Skulle man miste dem, så mister man nok også sit arbejde, og ellers er det hurtigt med at komme til læge og få syet en tabt finger på, hvis det skal være sket under en ulykke, mens man har fingeren på is – det er nok mere svært at gøre med en hånd.

Så kan man nok få en arbejdsskadeerstatning, og måske kan ens forsikring også hjælpe en, men det hjælper jo ikke på, at man nok skal opgive drømmen om at fortsætte som gartner eller for den sags skyld have et arbejde, hvor man skal bruge hænderne og fingrene meget, hvilket man skal de fleste steder selv i privaten og på arbejdet.

Derfor handler det om, at man altid passer på ens hænder, men der er forskel på at passe på dem og så være overforsigtigt. Er man for nervøst anlagt til at bruge de andre redskaber som gartner, eller man holder for løst på tingene, så kan det også gå galt. Man skal have et robust tag i tingene.

Dog er det lige så vigtigt at have de rette handsker på, når man arbejder som gartner, så man ikke får torne, rifter og slag på ens hænder, men man skal stadig kunne mærke gennem handskerne, hvad man har med at gøre.

Men om vinteren skal de også kunne holde varmen på hænderne, så man ikke får forfrysninger eller bare kolde hænder af at arbejde.

Hænderne som gartner må gerne være slidte, men de skal ikke være ødelagte.