Sådan fælder du et træ

04 september 2021
Steffen Hansen

Der kan være mange grunde til, at man overvejer at fælde et træ i sin have. Det kan være, fordi det skygger, fordi rødderne ødelægger jorden eller noget helt tredje. Hvis man ønsker at fælde et træ, så har vi her samlet nogle tips til, hvordan man nemmest kan fælde det.

Få hjælp af bekendte

Når et træ skal fældes, så kommer omfanget an på, hvor stort træet er. Hvis det er et mellemstort træ, så bør man som udgangspunkt kunne klare opgaven selv. Her anbefaler vi dog, at man får hjælp af nogle bekendte, så man ved hjælp af et godt snit og en stor omgang reb kan sørge for, at træet vælter den korrekte vej. Dette sørger man for, ved at binde rebet rundt om træet, og bruge det til at trække det den vej det skal væltes.

Hyr en professionel

Hvis træet er meget stort, så anbefaler vi, at man hyrer en professionel til træfældning i højbjerg, eller den by man kommer fra. Ved at hyre en professionel, så kan de nemlig starte med at klatre op i træet, og fælde kronen først. Ved at gøre dette, så mindsker man størrelsen på det der skal væltes, og derved gør man det mere sikkert at vælte det. Grunden til, at en professionel skal gøre det, og man ikke selv skal kaste sig ud i det, er fordi de er uddannet inden for feltet, og ved præcist hvordan de skal gøre.

Det kan hurtigt blive farligt at fælde et træ, som er kæmpe stort, og hvis det gøres forkert, så kan det både komme med farlige personskader, men det kan også nemt ødelægge taget på et hus. Undgå derfor selv at kaste dig ud i at fælde et træ, hvis det har en betydelig størrelse. Vi anbefaler, at man altid får konsultation fra en professionel, før man kaster sig ud i det.

Flere Nyheder