Skal du have ny terrassedør? Det skal du tænke over

30 juni 2022
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Hvis du skal have nye terrassedøre, er der meget, du skal overveje. Først og fremmest bør du tænke over, om du selv vil måle op til terrassedørene, eller om du vil have andre til det. Når du selv måler op til dørene, sparer du selvfølgelig en del penge. Det koster jo at få andre til at gøre noget for dig. 

Et af de steder, hvor du har mulighed for at købe en billig terrassedør, som du selv måler op til, er webshoppen klarvinduer.dk. De har mange forskellige døre at vælge imellem. Dermed vil du nemt kunne finde den rette til din bolig. 

Når der er meget at vælge imellem, giver det dig selvfølgelig også meget at tænke over. For eksempel skal du tage stilling til, om du vil have en dør i træ eller træ/alu. Træ er selvfølgelig et fantastisk naturligt materiale, der ser pænt ud. Det kræver dog også noget vedligeholdelse. Derfor kan det være en god ide, at du går med træ/alu, hvis du gerne vil have et så vedligeholdelsesfrit hjem som muligt. 

terrassedøre

Hvilken form for glas er den rette til døren? 

En terrassedør er typisk en god mulighed for at lukke en masse lys ind i din bolig. Derfor skal der selvfølgelig også være glas i døren. Men der skal du igen tænke over, hvilken form for glas det skal være. Først og fremmest skal du overveje, om det skal være to-lags glas eller tre-lags glas. Hos klarvinduer.dk anbefaler de tre-lags glas til alle helårsboligerne. Det isolerer nemlig bedre, og så er det mere fremtidssikret. 

To-lags glas egner sig bedre til fritidshuse og bygninger, hvor du ikke opholder dig lige så meget. Det kan for eksempel være et udhus eller et anneks. 

Udover hvor mange lag glasset skal have, bør du også overveje, hvilken form for glas du gerne vil have i. Skal det være almindeligt klart glas, solbeskyttende glas eller måske ornamenteret glas, der gør det sværere at se ind?

Flere Nyheder