Vælg den rette hækkeklipper

19 juli 2020
Astrid Pedersen

Sommertid er havetid – og lige nu er det på tide at klippe hækken. Til det formål har du brug for en god hækkeklipper.

Hvilken hækkeklipper skal jeg vælge?

Når du står for at skulle vælge hækkeklipper er det vigtigt at du tager visse forhold i betragtning. Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt at du selv kan løfte din hækkeklipper. Hvis du skal kunne klippe og trimme din hæk med et godt resultat skal du vælge en hækkeklipper som du selv er i stand til at løfte uden at blive træt i armene efter få minutter. På den måde minimerer du også risikoen for ulykker med din hækkeklipper.

Dernæst bør du vurdere hækkens behov for kraft i din nye hækkeklipper. Til en bøge hæk, som er kendtetegnet ved kraftige og tykke grene, vil du have brug for en hækkeklipper med en vis styrke. En liguster hæk, som er kendetegnet ved noget spinklere grene og kviste, har ikke samme behov – så her vil du kunne nøjes med en lettere model hækkeklipper. En elektrisk hækkeklipper vil typisk ikke kunne klare samme opgaver som en benzin drevet én af slagsen.

Sluttelig er det en god idé at overveje ergonomien i en hækkeklipper. Du skal kunne skifte håndstilling flere gange undervejs i processen, og derfor er det vigtigt at din nye hækkeklipper tillader dette. Og samtidig skal din hækkeklipper have en fornuftig fordeling af vægten så du ikke bliver hurtigt træt i den ene arm.

Hvor kan jeg finde en hækkeklipper som matcher mine behov?

Uanset hvilken type hæk du har, og hvorledes din fysiske styrke ellers er disponeret, kan du hos din online isenkræmmer 10-4 finde lige nøjagtig den hækkeklipper du ønsker dig. 10-4 fører udelukkende værktøj og have redskaber fra anerkendte brands så som Bosch, Black & Decker, Metabo, Makita, Stiga, Einhell, Dewalt og AL-KO. Køb hækkeklipper i den online shop på 10-4.dk

Flere Nyheder